Voortvarend Verder naar Eén PGDrachten
Deze rubriek is in het leven geroepen om aan te geven welke stappen de wijkgemeentes van de Oase, Zuiderkerk, de Arke en de Menorah samen maken in het proces van ‘Eén PGDrachten’.
De vier wijkgemeentes van Drachten zijn onderweg naar één Protestantse Gemeente van Drachten. Dat betekent één organisatie met één Centrale Kerkenraad met werkgroepen maar zonder afzonderlijke wijkgemeentes. De datum dat de organisatie wordt geeffectueerd, is gesteld op uiterlijk medio 2020.
In de aanloop naar die datum gaan de wijkgemeentes van de Zuiderkerk, de Arke en de Menorah nauwer samenwerken. De wijkgemeente van de Oase zit nog in een ander proces en sluit zich zo snel als mogelijk aan bij het proces van ‘Eén PGDrachten’.

GeZAMenlijke diensten in de Zuiderkerk, de Arke en de Menorah 2018
De komende tijd gaan we steeds meer geZAMenlijke diensten (Zuid-Arke Menorah) organiseren. In onderstaand schema staat uitgewerkt welke diensten geZAMenlijk zijn en in welke kerk. Voor 2019 zijn we ook al plannen aan het maken. Daar hoort u in de toekomst meer over. Op 16 mei hebben we weer een geZAMenlijk overleg tussen de drie moderamina en dan komen we met nieuwe plannen over de geZAMenlijke diensten in 2019.

ZAM-diensten 2018

Dag Datum tijd soort Kerkgebouw /ds.  Zuiderkerk, Arke, Menorah (ZAM)
zo  22-7 09.30 Zomer Zuiderkerk Boschma ZAM
zo 29-7 09.30 Zomer Arke   ZAM
zo  5-8 09.30 Zomer Menorah Zuid Vac. ZAM
zo 12-8 09.30 Zomer Zuiderkerk de Ruiter ZAM
zo 19-8 09.30 Zomer Arke Arensman  ZAM
zo  26-8 09.30 Zomer Menorah Arensman ZAM
zo  2-9 09.30 Zomer Zuiderkerk v.d. Herik ZAM
zo  9-9 09.30 H.Astart KDN Menorah,  Boschma ZAM
zo  16-9 09.30 Startzondag Arke Boschma/Herik  ZAM
zo 28-10 09.30 Algemeen Arke,  v.d. Herik  ZAM
wo 7-11 19.30 Dankdag Arke v.d. Herik ZAM
di   25-12  09.30 1e Kerstdag , Menorah Boschma  ZAM
zo 30-12 09.30 Algemeen  Menorah, de Ruiter ZM
zo 31-12 19.00 Oudjaar Zuiderkerk Boschma  ZAM

Namens ZAM,
Hans Dorsman, scriba Oost

Startzondag 2018
De Startzondag voor de wijken Zuid, West en Oost zal worden gehouden op 16 september 2018, in de Arke.
Iedere wijk in Protestants Drachten heeft zijn eigen cultuur en het is daarom een spannende, maar mooie uitdaging om de goede samenwerking die er al was tussen de wijken Zuid en Oost nu uit te breiden met wijk West. En zo gaan we langzaam maar zeker samen op weg naar één PG Drachten.
Het thema van de Startzondag zal zijn: ‘Een goed gesprek’. De opzet is om samen in gesprek te gaan over ons geloof, maar het gaat ook om ontmoeting met en openstaan voor elkaar. Heel belangrijk!
Vanuit dit standpunt is een werkgroep van gemeenteleden uit de drie wijken bezig de Startzondag in de Arke te organiseren. Zij hebben een mooi programma bedacht voor de Startzondag. Naast een kerkdienst met bovengenoemd thema is er ruimte voor ontmoeting en zullen er allerlei gezellige activiteiten zijn. Iedereen zal worden gevraagd zijn of haar steentje aan deze mooie dag bij te dragen door iets lekkers te maken/mee te nemen voor bij de koffie of de lunch. In de vorige jaren is gebleken dat dat u wel is toevertrouwd! Maar we denken niet alleen aan ons zelf: er zal ook een grote inzamelingsactie worden gehouden voor de Drachtster Voedselbank. In de komende uitgaven van Geandewei en de Zondagsbrieven (MenorAviertje, Zuidzijde en Arke Nieuws) zult u er wel meer van horen!

Maar wat wij nu alvast graag willen, is het samenstellen van een fantastische Zanggroep uit alle drie de wijken. Gemeenteleden uit Zuid, West en Oost die graag zingen en mee willen werken aan de kerkdienst op Startzondag kunnen zich daar nu alvast voor opgeven. Dit kan via Coby de Vries, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer T: (0512) 51 08 68.
Ook kinderen die graag zingen mogen zich opgeven; we zullen proberen hen aan het begin van de Startzondag aan een ludieke activiteit mee te laten doen.
Namens de werkgroep Startzondag 2018,
Coby de Vries

Voelbare kunst zoekt Kunstenaars
De werkgroep KunstINNark is op zoek naar kunstenaars die mee willen doen aan een eenmalige tentoonstelling “Voelbare Kunst” In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 willen wij graag alle kunstenaars uit Drachten een podium bieden om hun werk te laten zien. Laagdrempelig is een belangrijk woord bij de werkgroep. Iedereen moet kunnen meedoen. Er zijn al veel groepen die zich aangemeld hebben maar wij zijn ook nog op zoek naar amateurs en professionals . Vooral die werk maken dat ook weerbestendig is. “Onze bedoeling is om met zoveel mogelijk mensen voelbare kunst te maken en die op zoveel mogelijk plekken in Drachten-West te exposeren. Zo komt ‘verbinding’ tot stand, een ander belangrijk woord voor de werkgroep.
Het idee van voelbare kunst maken, ontstond bij de waarneming dat veel mensen het prettig vinden om niet alleen met hun ogen te kijken, maar ook met hun handen.
Voor meer informatie of opgave kunt u kijken op W: www.kunstinnark.nl of E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com